Decemberben  Tematikus kiadvány jelent meg Bálint Sándor életéről 

Bálint Sándor életéről szóló tematikus kiadvány jelent meg a Szeged című várostörténeti és kulturális folyóirat 2021. decemberi lapszámaként. Az ünnepi kiadvány középpontjában egy sokak által tisztelt személy áll, aki nemcsak a különböző meggyőződésű embereket köti össze, de közel hozza múltunkat, erősíti identitásunkat, és segít abban, hogy jobban megértsük kultúránkat, értékvilágunkat. 

A lapszám sajátja, hogy a szerzők közül többen ismerhették a hitvalló tudós egyszerű, közvetlen, sugárzó személyiségét, és akadnak olyanok is, akik munkáin, gyűjteményén vagy a város emlékezetén keresztül rajzolják elénk alakját.

A kiadványt Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi püspök Bálint Sándor, Isten hű szolgája című, személyes hangú visszaemlékezése nyitja. Ezt követően Bálint Sándor személyét, munkásságát, kultuszát, különböző élethelyzeteit, korszakait ismerheti meg az olvasó. A szerzők között találjuk Barna Gábor, Csapody Miklós, Kiss Norbert, Glässerné Nagyillés Anikó, Frauhammer Krisztina, Miklós Péter, Bogoly József Ágoston, Miklós Péter és Serfőző Levente nevét is. Az ünnepi kiadványt különlegessé és bensőségessé teszi Bálint Sándor unokája, Bálint Orsolya cikke, amelyet Bálint Sándor családi emlékezete címmel olvashatnak az érdeklődők. A számot többek között Lantos Miklós képei színesítik, aki feleségével együtt többször elkísérte Bálint Sándort gyűjtőútjain, valamint megismerhetjük Bálint Sándor saját kézzel írt karácsonyi képeslapját is, melyet a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár őriz. Bene Zoltán főszerkesztő szavai szerint a kiadvány célja, hogy „még közelebb kerüljön a szegediekhez Bálint Sándor, és a szegediek is közelebb kerüljenek Bálint Sándorhoz”.

https://www.magyarkurir.hu/kultura/tematikus-kiadvany-jelent-meg-balint-sandor-eleterol

A folyóirat itt olvasható: http://szegedfolyoirat.sk-szeged.hu/category/balint-sandor-emlekezet/